Hvad er Krolf . . . .

Krolf er en blanding af kroket og golf. Buerne fra kroketspillet er dog fjernet og erstattet af huller i terrænet/græsplænen.

Til spillet kan almindeligt kroket udstyr anvendes, men på baner med stor afstand mellem huller, vil almindelige kroketkøller nok ikke holde i længden.

Den variation af krolf, der spilles i Danmark, blev "opfundet" i 70èrne af Fritz Henriksen fra Nr. Åby på Fyn.

Selve spillet går ganske enkelt ud på at få kuglen i hul på færrest slag - ligesom i golf.

Banen er en 12 hullers bane med lidt forhindringer i form af eksempelvis sten, blomsterbede, træer, buske, flagstænger.

Der kan også forekomme baner med lavninger, mindre jordtoppe, passage af mindre asfaltområder, samt baner med mindre stigninger, fald og terrænskråning m.m.

Krolf er et hyggeligt familiespil og kan spilles af 2 - 6 personer ad gangen - dog er kun 3 personer på en bane anbefalelsesværdigt.

I løbet af 90èrne begyndte man at spille om både VM, DM og Klubmesterskaber.

ORGANISATION

Langebæk Krolf er stiftet i 2015 og havde i opstartsfasen 2 baner til rådighed. Krolf-afdelingen er medlem af Dansk Krolf Union og indgår i landsdelen Storstrømmens arrangementer.

Langebæk Krolf deltager også i aktiviteter arrangeret af DGI.